Databaser

Databaser

ALEX Letar du efter fakta om din favorit författare? I Alex författarlexikon hittar du allt som är bra att veta om författare och du läsa det mesta om svenska och internationella författare. I ALEX hittar du dessutom fakta om romaner som filmatiserats, Nobelpristagare genom åren samt fakta om världslitteraturen.

Landguiden Här hittar du fakta om världens alla länder. Landguiden är ett välfyllt uppslagsverk om världens alla länder. Landguiden uppdateras regelbundet av redaktörer som dagligen följer världsutvecklingen. Här hittar du också jämförbar statistik och texter om pågående konflikter. Glöm inte att du behöver kontakta din lärare eller Olympiabibliotekarien för inloggningsuppgifter!

NE (Nationalencyklopedin) är ett svenskt uppslagsverk från A till Ö med mängder av artiklar, bilder, tabeller och länkar inom olika ämnen. Du får också tillgång till ordböcker på flera olika moderna språk, aktuell fakta om klimatet, världens religioner m.m. För att få tillgång till Ne behöver du skapa ett personligt konto, och det gör du via att klicka på loggan för Ne.se under Tillvalstjänster på Helsingborg skolportal.