Länksamlingar

Länksamlingar

Länkskafferiet Här finns länkar till 4500 webbplatser och andra digitala lärresurser som passar bra för skolarbete. Välj ett ämne eller ett tema som matchar din fråga eller skriv in ord i sökrutan. Länkskafferiets målgrupper är elever, lärare, pedagoger och bibliotekarier. Även föräldrar kan  ha nytta av Länkskafferiet. Länkskafferiets målgrupper är elever, lärare, pedagoger och bibliotekarier. Även föräldrar kan ha nytta av Länkskafferiet.

SO-rummet är en gratis digital lärresurs och Sveriges mest välsorterade länkbibliotek för skolans samhällsorienterade ämnen: historia, religionskunskap, geografi och samhällskunskap. Syftet med SO-rummet är att förenkla arbetet i skolan för elever och lärare, dels genom SO-rummets egna faktatexter kring olika ämnen, dels genom att samla merparten av alla bra och fria SO-resurser som finns utspridda på Internet på ett och samma ställe. Målet med sajten är skapa inspiration, öka intresset och öka kunskaperna inom SO-ämnena.

Världskoll drivs av svenska FN-förbundet och med sidan vill de lyfta fram de framsteg som görs världen över i en mer personlig ton.
Kanske funderar du på vad du kan köpa för dina pengar i olika länder. Vad kostar till exempel en hamburgare i Indonesien? För oss i Sverige är det en självklarhet med rent vatten i kranen men hur ser det ut i andra delar av världen? På Världskoll får du svar på detta då du kan du jämföra Sverige med andra länder eller jämföra andra länder med varandra till exempel Brasilien och Indien.
Ta också chansen att lyssna på podcasten där Världskoll diskuterar globala frågor med inbjudna gäster. I index på Världskoll hittar du bilder, filmklipp och artiklar om världens länder.
Du har också möjlighet att dela och bidra med dina berättelser och bilder. Det är bara att kontakta Världskoll om du vill dela.