Vetenskaplig information

 

DiVA  är en gemensam söktjänst och ett öppet arkiv för forskningspublikationer och studentuppsatser producerade vid 36 lärosäten och forskningsinstitutioner.

DOAJ Directory of Open Access Journals är en medlemssponsrad söktjänst i stil med DIVA ovan men med mer internationellt perspektiv.

Forskning.se publicerar aktuella nyheter om forskningsresultat, innovationer och satsningar direkt från landets lärosäten och forskningsinstitut, och bakom sidan finns ett antal myndigheter samt stiftelser.

Google Scholar Detta är Googles variant på DIVA samt DOAJ och gäller att noga kolla upp träffarna då mycket bara kan vara citat, hänvisningar eller reklambudskap.

Libris uppsök är en bra databas där du enkelt och smidigt hittar uppsatser och examensarbeten i fulltext. Bra databas för dig som skriver ditt gymnasiearbete.

SwePub ger dig möjlighet att söka bland artiklar, konferensbidrag, avhandlingar m.m. som publicerats vid svenska lärosäten. Använd SwePub för att få en översikt av vad som skrivits inom ditt område, få tag på fulltext, abstract och citeringar.