Hej SAB1!

 

Idag kommer vi  att prata om mycket och vi kommer  visa var ni kan söka efter bra källor till era fördjupningsarbete. Vi kommer också ge er lite tips och trix som ni kommer att ha nytta av under er utbildning här på Nicolai och framförallt kommer vi att berätta hur ni kan använda bibliotekarierna på skolan.

Följande ringar in det vi kommer att prata om idag.

Inläsningstjänst

Bibliotekskatalogen i Skåne Nordväst – Här ser vilka böcker som finns i hela Nordvästra Skåne. Du kan själv reservera böckerna och få dessa skickade till Olympia. Det går också bra att välja annat bibliotek. Kanske väljer du att läsa böckerna på Stadsbiblioteket i Helsingborg 🙂

Via Digitala lärresurser hittar du genvägar till databaser, artiklar, länksamlingar och uppsatser

Hjälp med att skriva referenser till din källförteckning.

Tips: Sök information till ditt arbete direkt i Google Drive. 

Vänligen

Jenny och Olof