Världspoesins dag, Periodiska systemet fyller år & en påminnelse…

Nästa torsdag den 21 mars firas Världspoesins dag med bl.a. en Workshop på Stadsbiblioteket samt förstås kommer Olympiaskolans bibliotek plocka fram godbitar ur lyrikens värld och skylta med – undrar bara om denna diktares verk finns med?

Klippet är från en engelsk TV-serie där man följer en adelsman genom olika historiska perioder & med sin ständige och enfaldige följeslagare Baldrick som är mannen bakom dessa krigsdikter (?)…

Det periodiska systemet fyller 150 år och det kunde varit den franske kemisten Lecoq de Boisbaudran som blivit förknippad med detta organisatoriska system (nästan lika välkänt som bibliotekens SAB-system), men den ryske forskaren Dmitrij Mendelejev hann före så att säga – mer om denna historia samt annat intressant om ”födelsedagsbarnet” kan man läsa om på denna hemsida!

Till sist en påminnelse om att idag onsdag den 13/3 uppmärksammas att det är Källkritikens dag och då bl.a. via Viralgranskaren samt Metros gemensamma Facebooksida där man bl.a. diskuterar Fake News under Jack Werners kunniga ledning – och vill man läsa på ang. s.k. viralgranskning kan ett tips vara att låna Werners bok ”Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå” : om myter på nätet, fejkade berättelser och vikten av källkritik” – den och många fler (har ju precis varit bokrea) står & väntar på sina låntagare i biblioteket hälsar Olympiabibliotekarien!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *