Mordiska Väsen, Bokbytardags & Tidskriftstips…

Nu på lördag den 23/4 är det Världsbokdagen då Unesco passar på att uppmärksamma böckers, författares och upphovsrättens betydelse för att sprida idéer och kunskap, men också till att öka möjligheterna för förståelse och tolerans mellan människor.
Men då vi pratar om litteratur och berättande så kan det förstås handla om allt möjligt och inte bara begränsas till människans värld: Förlaget Darkness Publishing släpper sin bok ”Mordiska väsen” där tjugo olika författare får presentera sin tolkning av varelser som troll, vättar, skogrået, vittror m.m. – och vill du läsa ett smakprov ur boken, så klicka här (scrolla ner en bit för att komma till novellen) för att följa Ossians skidfärd i farlig terräng med ett viktigt knyte. Men han är inte ensam i skogen…

Här är omslaget till boken där man bl.a. får följa Ossian i sin nattliga skidtur. Bild hämtad från förlagets hemsida 2022-04-19: Mordiska väsen novellantologi | Darkness Publishing

Snart är det dags för Stora Bokbytardagen här på Olympiaskolan, så håll koll på anslagstavlor samt info-TV:n vid Lisa för mer information…

Passa på att rensa hemma i din bokhylla och ta med till skolan, för att fynda och snacka litteratur med andra bokslukare vid stora trappan!

På Olympiaskolans bibliotek har vi ett rikt utbud av olika tidskrifter inom områden som t.ex. historia, sport, vetenskap, biologi, psykologi, djurrätt, litteratur m.m. Om du har lite tid över mellan lektioner eller behöver få tag på uppgifter till ett skolarbete, så passa då på att titta förbi tidskriftshyllan direkt till vänster när du kommer in i biblioteket. Men det finns också möjlighet att besöka en digital tidskriftshylla genom att klicka på denna sida av min blogg.
Här finns två olika söktjänster i form av Artikelsök samt Mediearkivet där man kan söka artiklar från dagstidningar, facktidskrifter, magasin men också hela Läkartidningens arkiv.

Det finns sökmanualer till de båda tjänsterna Artikelsök samt Mediearkivet för att du ska kunna hitta det du söker, och tycker du ändå det är svårt att hitta rätt bland de olika tidskrifterna samt sökalternativen – titta då förbi biblioteket så löser vi det.
På sidan länkas det också till den tjänst som Familjen Helsingborg Bibliotek erbjuder i form av Pressreader, där alla som har ett bibliotekskonto har möjlighet att komma åt dagstidningar samt tidskrifter på alla möjliga språk samt inom en massa olika ämnesområden: husdjur, gaming, mat, design, musik, resor, mode m.m.
Så passa på att titta förbi där då du garanterat hittar något intressant att läsa och lära dig mer om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *