Informationssökning med ONA3A och ONA3B!

Hej ONA3A och ONA3B!

Idag kommer jag att visa var ni kan söka efter bra källor till ert gymnasiearbete. Jag kommer också ge er lite tips och trix som ni kommer att ha nytta av under ert skrivande och framförallt kommer jag att berätta hur ni kan använda bibliotekarierna på skolan.

Digitala lärresurser – Här hittar du genvägar till databaser, artikelarkiv, länksamlingar och uppsatser.

Google Scholar
I Google Scholar söker du allmänt efter vetenskaplig information. Du hittar bland annat avhandlingar, artiklar, vetensakpligapapers som är tillgängligt att läsa på webben. Här kan du också få träffa på sådant som du måste beställa via biblioteket.

Bibliotekskatalogen i Skåne Nordväst. – Här ser vilka böcker som finns i hela Nordvästra Skåne. Du kan själv reservera böckerna och få dessa skickade till Olympia. Det går också bra att välja annat bibliotek. Kanske väljer du att läsa böckerna på Stadsbiblioteket i Helsingborg 🙂

Hjälp med att skriva refernser till din källförteckning.