” Suomenkielen pikakurssi” eller Snabbkurs i finska?

Helsingborgs stadsbibliotek har lanserat en ny satsning där man varje månad FamiljenHBG_orangeuppmärksammar ett språk, och som presenteras via aktiviteter som bl.a. film, dans eller språkverkstad.

Och nu i februari har man kommit till vårt östra grannland Finland (som för övrigt firade 100 år som självständig nation i fjor) – så känner du för att göra bekantskap med ett finskt-ugriskt språk titta förbi Stadsbiblioteket den 19/2:

https://www.bibliotekfh.se/sv/event/finska-p%C3%A5-30-minuter

Bekantskap kan man också göra med denna underfundige herre som byggt en musikalisk bro mellan Sverige och Finland då hans friskt blandar mellan de båda språken – och även tar sig an klassiska hits på engelska som han modellerar om samt besjunger med sin något speciella sångstil…

 

https://svenska.yle.fi/artikel/2007/03/28/m-numminen-boken-ar-min-allerbasta-van

Och som av en händelse sjunger han om böckernas vikt för ens bildning, fantasi, ordförråd m.m. Så här kommer ett smakprov på vad Olympiaskolans bibliotek har att erbjuda i sina hyllor vad som gäller det finska språket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *