Höstider, Söktider & Filmtider…

Om än att solen skiner och vi har haft några fina dagar i slutet av augusti månad, så börjar det bli höst nu när vi träder in i september månad – men som tur var finns det mycket att sysselsätta sig med under hösten i form av böcker, filmer m.m.

Mellan den 26-29 september är det återigen dags för Bok- & Biblioteksmässan i Göteborg med bl.a. teman som jämställdhet, Crimetime, Bootcamp samt Klimatkväll på programmet – så har man vägarna förbi kan man träffa en massa författare, köpa böcker eller bara mingla runt, och Olympiabibliotekarien kommer få med sig en massa boktips som lär fylla hyllorna under hösten!

Nu när höstterminen också är igång så gäller det att hålla koll på tips och nya verktyg vad gäller att söka information samt värdera källor – och dels är det ”Orkanen” (Malmö Universitetsbibliotek) som lagt upp en ämnesguide över sina områden. Den innehåller databaser, länkar samt olika myndigheter & organisationer kopplade till resp. ämne – så ta en titt HÄR!

Artikelsök som vi har tillgång till här på skolan, har fräschat upp både sin layout samt sökfunktion, och du hittar denna på bloggen under fliken ”Tidnings och tidskriftsartiklar” – eller via länken HÄR!

Till sist tänkte jag passande nog nu när de snåla höstvindarna dra in över oss samt regnet piskar ner, att tipsa om lite stundande höstpremiärer på den stora vita duken…
Uppföljaren till skräckisen med Bill Skarsgård ”Det 2”, Jonas Gardells självbiografiska bok ”En komikers uppväxt” och så två filmer jag är väldigt sugen på att se: ”Ad Astra” med Brad Pitt i huvudrollen som en astronaut på ett uppdrag för att dels hitta spår efter sin pappas tidigare expedition samt dels se om försvinnandet kan ligga bakom hotet mot Universum – och så förstås underbara Fåret Shaun i filmen ”Farmageddon” 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *