Höstlov, Litteraturbanken & Jagégo…

Solen skiner genom lövverket bland träden i Stadsparken en höstmorgon 2016.

Snart är det dags för Höstlov och du vet väl om att Helsingborgs stad som alltid bjuder på en massa aktiviteter, och från den 14/10 kommer du finna programmet via denna länk!

Stadsteatern med full blomning i blomsterrabatten! Foto Studio-e.se
Stadsteatern i bakrunden med tulpaner och andra blommor i förgrunden. Ange vid användning: ’Foto: studio-e.se’

Om du under förra höstlovet var med på stadsteaterns workshops i skådespeleriets konst, så har du nu möjlighet att fördjupa dig ytterligare i detta  – Läs mer om när och hur man anmäler sig här!

Känner du till Litteraturbanken? Detta är en tjänst på nätet där svensk litteratur producerad mellan 1900-1930 ligger tillgänglig i form av e-boksnitt, bilder, ljud- och filmklipp m.m. Det finns också en sektion som heter Dramawebben där pjäser från samma tidsperioder ligger tillgängliga, och tanken med hela Litteraturbanken är att hjälpa till att bevara samt visa upp det litterära kulturarvet – så mer lär dyka upp här under tiden, men vill du kolla på vad som finns nu så klicka här! 

 

På Olympiaskolans bibliotek har vi nu under några veckor haft utställningen ”Jagégo” som snart går vidare till Dunkers Kulturhus, så missade du att besöka den här får du snart en ny chans! Och är du nyfiken på vad denna självhjälpsfokuserande vandringsutställning tar upp så kan du läsa mer på deras hemsida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *