Tigrar, tidning och Grisha-triologin…

Snart på en biograf nära dig…

Har du läst boken ”I skuggan av San Siro”? Om inte så tycker Olympiabibliotekarien att det är en bra idé för att få sig en bild av Martin Bengtssons tid som ungdomsproffs i italienska storklubben Inter. Boken som handlar om hans uppväxt i Örebro skildrar hans väg från kvartersklubben IK Sturehov, via Örebro SK till spel i allsvenskan och slutligen ett proffskontrakt med Inter. Men vägen dit och de val som han måste göra leder slutligen till ett väldigt högt pris som ställer frågan ”Vad är man villig att offra för att nå framgång?”

DN Skola bara för dig som elev på Olympiaskolan!

Visste du om att du som elev på skolan har tillgång till hela DN.se under skoldagen? Där har du chans att kolla upp vad som händer i världen, nya böcker och filmer recenseras, artiklar om nya upptäckter inom miljö- samt hållbarhetsarbetet, senaste sportresultaten m.m.
Det enda du behöver göra är att gå in på It´s Learning och där uppge din skolmejladress samt väljer Olympiaskolan!
Om du stöter på problem så hör av dig till Olympiabibliotekarien så ska vi säkert kunna fixa det…

Dagens båda boktips som finns att låna på Olympiaskolans bibliotek förstås!

Snart kommer det en TV-serie på Netflix som bygger på ”Grisha-triologin” – Leigh Bardugos ligger bakom böckerna som är en klassisk fantasyberättelse där hjälten är en vanlig tjej men med ovanliga förmågor: Alina växer upp tillsammans med Mal hos en skyddsling då de båda är föräldralösa, och detta i en värld där en stor ondska hotar Kungen och hans allierade Skuggmästaren – det är denne Skuggmästare som upptäcker de förmågor som Alina har och vilka kan komma till nytta i kampen mot ondskan, men denna resa för Alina har ett pris…
Hon tvingas skiljas åt från Mal och hon känner sig mer och mer dragen till Skuggmästaren samtidigt som känslor av tvivel smyger sig också på Alina om hon kan lita på denne. Och ju mer hon upptäcker sina krafter så påverkar detta också ovanstående relationer på både negativa och positiva sätt, men kanske inte alltid när det just passar Alinas syften…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *