Patrik, morsan & skolan…

Författaren & Journalisten Patrik Lundberg (Bilden är hämtad från alex.se)

Om ca 1½ vecka får vi besök av författaren samt journalisten Patrik Lundberg som kanske är mest känd för sin bok ”Gul utanpå”, där han berättar  om jakten på sitt biologiska arv då han adopterades av en svensk familj redan som ung.
På senare år har han blivit uppmärksammad för sitt Sommarprat om sin uppväxt och sin mamma, vilket också är ämnena i boken ”Fjärilsvägen” där vi får följa Patrik & hans systers uppväxt i ett villaområde i Sölvesborg. Det är till en början en lycklig uppväxt med fredagsmys, fotbollsträning och kompisar, skolan och allt annat som fyller ens vardag.
Men när mamman och pappan börjar glida isär från varandra ökar problemen och utan hans morföräldrar är det kanske inte säkert att Patrik (eller Jong Dae som han hette i Sydkorea) kunnat ta de kliv i sin utveckling, läst på universitet, fått jobb som journalist på bl.a. HD eller skrivit alla sina böcker som han gjort – en klassresa som också är ett ämne han tar upp i sina böcker förutom främlingsfientlighet, relationer m.m.

Patrik Lundberg – snart i en aula nära dig…

Patriks böcker kan du så klart låna & läsa från Olympiaskolans bibliotek. Men du kanske också blir nyfiken efter föreläsningen att veta lite mer om författaren Patrik och då har jag ett bra tips: Om du är på Olympiaskolan eller någon av kommunens övriga skolor eller på Stadsbibblan (gäller även stadsdelsbiblioteken), så kommer du åt en databas som heter Alex!

I denna kan du läsa mer om Patrik, hans författarskap samt böcker men du kan också läsa om alla möjliga författare från Jane Austen till Bram Stoker, från Joyce Carol Oates till Johan Ajvide Lindquist… Dessutom om du har en skoluppgift där du ska skriva om Upplysningen så hittar du detta här eller om du vill ha tips på en författare som var verksam inom Surrealismen så hittar du det här också! 

 

Visste du att Helsingborgs stadsbibliotek blivit utsett till Romsk Läsambassad? Mer om detta samt en föreläsning hittar du via denna länk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *